152 Views

Najava ekipnog turnira Horst Rittner

ICCF je na svojim stranicama najavio  V. ICCF ekipni  turnir za igrače s rejtingom  <2300 –  u spomen na Horsta Rittnera.

Sve federacije članice ICCF-a (koje trenutno nisu suspendirane) i Zone (samo za izolirane igrače) pozvane su da prijave svoje timove na ovaj događaj, koji će se igrati na ICCF web-serveru u dva kruga: polufinalu i finalu.

Prve tri ekipe u finalu dobit će medalje.

Svaki savez i zona mogu prijaviti dvije ekipe. Svi igrači u timu moraju imati rejting <2300 na ICCF rejting listi 2022/2 ili na trenutnoj FIDE listi. Osim toga, svi igrači moraju biti članovi federacije (ili zone) koju predstavljaju ili biti registrirani na ICCF.

Polufinala će početi 1. srpnja 2022.

U svakoj momčadi bit će po 6 igrača. Tijekom turnira mogu se zamijeniti najviše 3 igrača.

Pravo na promaknuće iz polufinala utvrđuje povjerenik ICCF-ovih turnira bez titula i odobrava ga Izvršni odbor na početku turnira. Namjera je igranje finala s 13 ekipa.

Upisnina će iznositi 4 € po igraču, odnosno 24 € po momčadi.  Za finale nema kotizacije.

Kontrola vremena bit će trostruki blok (trajanje turnira: 700 dana; početni sat: 50 dana; početna banka: 50 dana; povećanje: 5 dana).

Prijave timova moraju poslati nacionalni savezi ili direktori zona povjereniku turnira bez titula Jörgu Krachtu  najkasnije do 12. lipnja 2022.

Pozivamo sve zainteresirane igrače koji ispunjavaju gornje uvjete (rejting manji od 2300) da se na vrijeme prijave izborniku Nenadu Doriću ([email protected]) radi sastavljanja ekipe.

Skip to content